PKFBiH: Certifikati za 180 članova NO

Bez autora
Jul 06 2011

Privredna komora Federacije BiH (PKFBiH) organizirala je juče u Sarajevu svečnu dodjelu certifikata za 180 polaznika koji su završili postupak usavršavanja i certificiranja po Uredbi i Programu usavršavanja predsjednika i članova nadzornih odbora i uprava privrednih društava s učešćem državnog kapitala. Certifikate im je uručio federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj koji je naglasio važnost kontinuiranog usavršavanja. Dodatna edukacija je menadžerima potrebna jer se mijenjaju zakoni i propisi i uvode elementi iz EU koji se odnose na oblast privrede. Ovom obukom se pokušao napraviti iskorak ka boljem upravljanju tih kompanija i da kandidati steknu naophodna znanja iz oblasti korporativnog upravljanja. Usavršavanje je dosad prošlo 600 kandidata, a certificirano ih je 455. Program usavršavanja, koji podrazumijeva edukativni dio s najmanje 30 sati predavanja i završni pismeni ispit radi provjere stečenog znanja, radila je PKFBiH. Obuka je organizirana u nekoliko ciklusa u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Tuzli i Travniku.

PKFBiH: Certifikati za 180 članova NOPrivredna komora Federacije BiH (PKFBiH) organizirala je juče u Sarajevu svečnu dodjelu certifikata za 180 polaznika koji su završili postupak usavršavanja i certificiranja po Uredbi i Programu usavršavanja predsjednika i članova nadzornih odbora i uprava privrednih društava s učešćem državnog kapitala.

Certifikate im je uručio federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj koji je naglasio važnost kontinuiranog usavršavanja. Dodatna edukacija je menadžerima potrebna jer se mijenjaju zakoni i propisi i uvode elementi iz EU koji se odnose na oblast privrede.

Ovom obukom se, prema riječima potpredsjednika PKFBiH Avde Rape, pokušao napraviti iskorak ka boljem upravljanju tih kompanija i da kandidati steknu naophodna znanja iz oblasti korporativnog upravljanja. Usavršavanje je dosad prošlo 600 kandidata, a certificirano ih je 455.

Program usavršavanja, koji podrazumijeva edukativni dio s najmanje 30 sati predavanja i završni pismeni ispit radi provjere stečenog znanja, radila je PKFBiH. Obuka je organizirana u nekoliko ciklusa u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Tuzli i Travniku.

Rapa je u izjavi za Fenu istakao da bi uskoro trebalo biti formirano udruženje certificiranih članova nadzornih odbora i uprava i da će se kontinuirano raditi na dopunskom usavršavanju.

U fokusu ove edukacije, prema njegovim riječima, bilo je korporativno upravljanje, a među ostalim obuhvaćene su međunarodne finansije, građansko i privredno pravo, osnove računovodstva, reinženjering proizvodnje i osnove menadžmenta.

U timovima predavača bili su eminentni stručnjaci iz tih oblasti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik